På måndag startar äntligen ridskolan igen. Ponnyerna har fått en välbehövlig vila och laddat upp sig inför höstterminen. Om ni har någon vän som vill börja rida så får ni gärna tipsa om att vi har lediga platser på shettisridskolan och ponnyridskolan, då vi utökat lektionerna inför hösten.
 
För att vi ska kunna sätta in nya elever som inte ridit innan behöver vi göra plats i nybörjargrupperna. Vi kommer att försöka behålla grupperna på en och samma nivå, och när ditt barn blir duktigare behöver den istället byta grupp. Prata gärna med din ridlärare och kolla om den tycker att det är dags att steppa upp en nivå, sen kan ni fylla i detta formuläret: https://aleponnyranch.com/byta-grupp/. Går man på shettisridskolan och börjar bli duktig kan man ansöka om att gå över till ponnyridskolan genom att istället fylla i det här formuläret: https://aleponnyranch.com/byta-fran-shettisridskolan-till-ponnyridskolan/. Kolla av med din ridlärare först om barnet är redo.
 
På tal om shettisridskolan så kommer uppropet att flyttas permanent till sadelkammaren i utestallet (där uppropet har varit under delar av vårterminen. Gå på utsidan längsmed uteboxarna och på slutet hittar ni rummet). Ni kanske inte kommer att känna igen er, då vi har målat och fixat här under sommaren. Även hjälmar och västar (i de mindre storlekarna för shettisridskolan) kommer att finnas här för den som behöver låna. Vi är tacksamma om ni hjälper till att hänga tillbaka grejerna efter lektionen och hålla iordning. Ponnyridskolans lånehjälmar och västar kommer att vara på det vanliga stället.
 
En annan nyhet i höst är att vi varannan lördag kommer att ha ”Hopp-in”. Då rider man en timmes hopplektion, men man behöver vara på plats i god tid innan och kunna sadla och göra iordning sin häst själv. Du kan boka in dig på så många av passen du vill, men dessa ska alla betalas direkt. Läs mer och anmäl dig på: https://aleponnyranch.com/hopp-in/
 
Nu ser vi fram emot en rolig termin tillsammans. Ridskolan håller som vanligt igång alla dagar (även röda) förutom på höstlovet då vi istället kommer att ha kurser och läger. Håll utkik på hemsidan och på vår Instagram/Facebook!
Maya hoppar