Våra ponnyer

 

 

 

Vad vore vi utan alla våra fantastiska ponnyer? Ingenting!

Bella

Bella

Shettis. Född 1997. 1 meter hög.

Bella är stallets (kanske inte till storleken) största stjärna. I nästan 20 år har hon lärt tusentals barn att rida, och hon älskar det! De små barnen kan med lätthet ratta runt henne själva och Bella vet precis vad hon ska göra. Hon är så erfaren att hon även lär oss ridskolefröknar hur man driver en ridskola.

Vivi

Vivi

Shettis. Född 200?. 1 meter+ hög.

En riktig klippa för den lite osäkra ryttaren. Hon är lugn och trygg, och hon lyckas ofta få de mest rädda att bli modiga och våga mer och mer. Springer hellre än hoppar över små hinder, vilket gör att hon är lätt att sitta på utan att skumpa för mycket över hindret. Vivi kan kanske jämföras med en gammal Volvo utan servostyrning, men väger upp med detta genom att vara trygg och stabil.

Helmy

Helmy

Shettis. Född 20??. 1 meter hög.

Helmy

Manne

Manne

Shettis. Född 20?? 1 meter hög.

Manne

Ulla-Bella

Ulla-Bella

Shettis. Född 20xx. 1 meter hög.


Ester

Ester

Shettis. Född 2011. 1 meter hög.

Ester är en shettis med härlig personlighet. Hon började på shettisridskolan, men blev så förolämpad när hon fick veta att hon var tvungen att ha ledare med de små barnen. Hon kan själv! Tycker hon, och ledare är bara löjligt. Hon fick istället vara med på ponnyridskolan, och nu vägrar Marie att ge tillbaka henne till knattarna. Hon är Maries favoritshettis och är nu en storfavorit på ponnyridskolan.

Alfred

Alfred

Welsh. Född 1997. 1,15 meter hög.

Alfred är Ponnyridskolans äldsta herre, men det kan man inte tro! Han kanske har en liten ålderskris, men han agerar som en ungdom och flörtar med shettisbrudarna. Han följde med lite på köpet av Emil. Men det har visat sig att han är en riktig gentleman på lektionerna och har snabbt blivit en favorit.

Torsten

Torsten

Welsh mountain. Född 2016. 1,10 meter hög.

Torsten, som han kallas, är en liten ponny i lyxförpackning. Han rör sig tjusigt och är väldigt ädel i typen. Men han är inte bara vacker att titta på, utan också så otroligt snäll, trots sin låga ålder. En liten häst som sticker ut i mängden.

Majlie

Majlie

B-ponny. Född 2012. 1,25 meter hög.

Majlie kom till oss från Irland i början av hösten 2020. Hon var lite blyg och försiktig i början, men nu är hon en stadig favorit på ponnyridskolan. Majlie har en galopp som en gunghäst, och hon har ett behagligt tempo. Hon kallas till vardags ”Prutti-bang-bang”, och ni som har hört henne kan nog gissa varför!

Musse

Musse

C-ponny. Född 2011. 1,35 meter hög.

Musse är en liten kanonponny som är bra på både hoppning och dressyr. En favorit hos många av eleverna på ponnyridskolan. Hans bästa kompis är Pilot, men han gillar också att leka och bråka lite med Torsten i hagen.

Wila

Wila

B-ponny. Född 20??. 1,3? meter hög.

Wila

Dollie

Dollie

Connemara. Född 2014. 1,35m hög.

Dollie

Molly

Molly

C-ponny. Född 2015. 1,37 meter + hög.

Molly är ett riktigt charmtroll. Hon vill alltid vara med och är väldigt social. Går du förbi henne i hagen så kommer hon springandes och vill hälsa. Hon är lekfull och lite barnslig, och tuggar på alla möjliga saker hon hittar.

Vera

Vera

C-ponny. Född 2011. 1,37 meter hög.

En liten diamant till ponny. Otroligt vacker och speciell. Hon är lättlärd och lyhörd, och vill alltid göra rätt. Vera har talang för både dressyr och hoppning, och hon tycker det är jätteroligt. Ibland får hon komma ut och tävla och sköter sig alltid exemplariskt.

Laura

Laura

Connemara. Född 20??. 1,3? m hög.

Laura

Maya

Maya

Connemara. Född 2009. 1,36 m hög.

Maya är en av konkurrenterna till förstaplatsen bland favoriterna på ponnyridskolan. Hon är pigg och fin att rida. Snäll och lätt att sitta på. Tycker att det är roligt att hoppa och gör alltid sitt bästa. En riktig pärla på lektionerna.

Siri

Siri

D-ponny. Född 20??. 1,? meter hög.

Siri är inte bara Iris baklänges, utan hon ser dessutom ut som en mindre version av Iris. 

Wilma

Wilma

D-ponny. Född 2014. 1,44 meter hög.

Wilma …

Pilot

Pilot

Connemara. Född 2013. 1,45? m hög.

Pilot är en av våra största ponnyer, och han rör sig med stora, långsamma rörelser. Han är en trygg och lugn ponny med en härlig personlighet. Han är lite flummig men det bidrar bara till att göra honom ännu mer charmig. Han är duktig på att hoppa, men man vet aldrig riktigt när han tänker hoppa av innan hindret. Det vet nog knappast han själv heller, så det gäller att hålla fast sig hårt i manen så att man hänger med om han tar sina stora och härliga språng. Det är främst för att man inte ska råka rycka honom i munnen.

Iris

Iris

D-ponny. Född 2015. 1,48 meter hög.

Iris är den största och maffigaste ponnyn på ponnyridskolan. Hon är lite försiktig med främmande människor, men har i sin takt lärt sig att människor kan vara snälla. Hon rör sig vackert och när hon galopperar runt i ridhuset så vibrerar hela byggnaden. Publiken på läktaren får gåshud när hon travar förbi, och det hörs suckar av beundran.

Greta

Greta

Connemara. Född 2013. 1,39 meter hög.

Greta är en ponny på miljonen. Hon har varit ute och tävlat med några av våra duktigaste elever och vunnit priser på hoppbanorna. Hon går sparsamt med på ponnyridskolan, och man kan känna sig lite speciell om man får möjlighet att rida på henne. Hon älskar att jobba, och är helt galen i att hoppa, det är verkligen det bästa hon vet! Men hon accepterar inte vad som helst och hon blir tvär om man inte rider henne så som hon tycker om.

Kajsa

Kajsa

Connemara. Född 20??. 1,44 meter hög.

Kajsa

Stickan

Stickan

e: Spiken, u: Plankan. Född 2021. Uppfödare: John Kildén

Stickan kan alla rida på! Hen står så snällt stilla, oftast vid entren till shettisridskolan. Stickan är visserligen lite stel i kroppen, men kan faktiskt (enligt Stickan själv) hoppa riktigt högt (när ingen ser på). Stickan älskar att vara med på kort, och vill gärna visa upp sig på sociala medier tillsammans med olika ryttare.