Våra ponnyer

 

 

 

Vad vore vi utan alla våra fantastiska ponnyer? Ingenting!

Bella

Bella

Shettis. Född 1997. 1 meter hög.

Bella är stallets (kanske inte till storleken) största stjärna. I nästan 20 år har hon lärt tusentals barn att rida, och hon älskar det! De små barnen kan med lätthet ratta runt henne själva och Bella vet precis vad hon ska göra. Hon är så erfaren att hon även lär oss ridskolefröknar hur man driver en ridskola.

Doris

Doris

Shettis. Född 2014. 1 meter hög.

Denna lilla superponny i miniformat. Tycker att allt är roligt och är en riktig stjärna på shettisridskolan. Sötare än socker är hon också, och det vet hon såklart om. Hoppar fint och gärna! Och hon tycker om att springa fort.

Daria

Daria

Shettis. Född 200?. 85 cm hög.

Vår allra minsta häst i stallet, men låt dig inte luras av storleken. Daria är snabbare än vinden och det märks när hon är närvarande. Hon är Moyas bästa vän, och de två är riktigt tajta. De bodde tillsammans långt innan de  flyttade in hos oss.

Moya

Moya

Shettis. Född 20?? 1,10 meter hög.

Moya, denna helt underbara lilla ponny. Ridskolefröknarna slåss om henne, så hon går med på både shettisridskolan och ponnyridskolan (inte samtidigt såklart). Hon är lite extra ljudkänslig, så om du ser henne med stora bommulstussar i öronen, så är det för att hon blir lugn av det. Moya är inte bara en fantastisk barnponny, hon kan dessutom hoppa som en gud.

Vivi

Vivi

Shettis. Född 200?. 1 meter+ hög.

En riktig klippa för den lite osäkra ryttaren. Hon är lugn och trygg, och hon lyckas ofta få de mest rädda att bli modiga och våga mer och mer. Springer hellre än hoppar över små hinder, vilket gör att hon är lätt att sitta på utan att skumpa för mycket över hindret. Vivi kan kanske jämföras med en gammal Volvo utan servostyrning, men väger upp med detta genom att vara trygg och stabil.

Ester

Ester

Shettis. Född 2011. 1 meter hög.

Ester är en shettis med härlig personlighet. Hon började på shettisridskolan, men blev så förolämpad när hon fick veta att hon var tvungen att ha ledare med de små barnen. Hon kan själv! Tycker hon, och ledare är bara löjligt. Hon fick istället vara med på ponnyridskolan, och nu vägrar Marie att ge tillbaka henne till knattarna. Hon är Maries favoritshettis och är nu en storfavorit på ponnyridskolan.

Bengt-Bosse

Bengt-Bosse

Shettis-ish. Född 20??. 1 m + hög.

En av de lite mindre ponnyerna som är med på ponnyridskolan. Han är en liten lustigkurre som får publiken på läktaren att skratta emellanåt när han skojar med ridskolefröknarna. I hagen är det Emil som han gillar att leka med mest. De två ihop bildar ett litet busgäng, tur att de har gamle Alfred som håller ett öga på dem. 

Torsten

Torsten

Welsh mountain. Född 2016. 1,10 meter hög.

Torsten, som han kallas, är en liten ponny i lyxförpackning. Han rör sig tjusigt och är väldigt ädel i typen. Men han är inte bara vacker att titta på, utan också så otroligt snäll, trots sin låga ålder. En liten häst som sticker ut i mängden.

Emil

Emil

B-ponny. Född 2014. 1,10 meter hög.

Här har ni vår alldeles egna Emil i Lönneberga. Kanske hittar han på lite hyss när man minst anar det? Han har alltid glimten i ögat, och med den charmar han alla som får syn på honom. Med sin prickiga mule och sin söta pannlugg blir han ju bara helt oemotståndlig.

Alfred

Alfred

Welsh. Född 1997. 1,15 meter hög.

Alfred är Ponnyridskolans äldsta herre, men det kan man inte tro! Han kanske har en liten ålderskris, men han agerar som en ungdom och flörtar med shettisbrudarna. Han följde med lite på köpet av Emil, man kan ju inte dela på Emil och Alfred heller! Men det har visat sig att han är en riktig gentleman på lektionerna och har snabbt blivit en favorit.

Majlie

Majlie

B-ponny. Född 2012. 1,25 meter hög.

Majlie kom till oss från Irland i början av hösten 2020. Hon var lite blyg och försiktig i början, men har nu börjat landa lite. Hon kommer säkert att bli mycket omtyckt på ponnyridskolan när hon har skolats in. Det sägs att hon har en gungande galopp och jag gissar att många av våra elever längtar efter att få galoppera på henne.

Belle

Belle

Gotlandsruss. Född 2016. 1,20 m hög.

Belle slår hål på myten om både fuxston och om gotlandsruss. Hon är varken grinig eller istadig, utan snarare genomsnäll och trygg – trots sin unga ålder. I hagen går hon runt i något som ser ut som en rymddräkt, men detta är för att hon troligtvis har sol-eksem och behöver skyddas.

Elsie

Elsie

B-ponny. Född 2013. 1,25 meter + hög.

Elsie är en av våra mest populära ponnyer på ponnyridskolan. Hon är pigg och glad och väldigt snäll. Tycker att det är roligt att hoppa. En stabil och orädd ponny som alltid är trygg att ha främst i ledet när man rider ut. En riktig liten sötnos som får allas hjärtan att smälta.

Musse

Musse

C-ponny. Född 2011. 1,35 meter hög.

Musse är en liten kanonponny som är bra på både hoppning och dressyr. En favorit hos många av eleverna på ponnyridskolan. Hans bästa kompis är Pilot, men han gillar också att leka och bråka lite med Torsten i hagen.

Maya

Maya

Connemara. Född 2009. 1,36 m hög.

Maya är en av konkurrenterna till förstaplatsen bland favoriterna på ponnyridskolan. Hon är pigg och fin att rida. Snäll och lätt att sitta på. Tycker att det är roligt att hoppa och gör alltid sitt bästa. En riktig pärla på lektionerna.

Molly

Molly

C-ponny. Född 2015. 1,37 meter + hög.

Molly är ett riktigt charmtroll. Hon vill alltid vara med och är väldigt social. Går du förbi henne i hagen så kommer hon springandes och vill hälsa. Hon är lekfull och lite barnslig, och tuggar på alla möjliga saker hon hittar.

Greta

Greta

Connemara. Född 2013. 1,39 meter hög.

Greta är en ponny på miljonen. Hon har varit ute och tävlat med några av våra duktigaste elever och vunnit priser på hoppbanorna. Hon går sparsamt med på ponnyridskolan, och man kan känna sig lite speciell om man får möjlighet att rida på henne. Hon älskar att jobba, och är helt galen i att hoppa, det är verkligen det bästa hon vet! Men hon accepterar inte vad som helst och hon blir tvär om man inte rider henne så som hon tycker om.

Vera

Vera

C-ponny. Född 2011. 1,37 meter hög.

En liten diamant till ponny. Otroligt vacker och speciell. Hon är lättlärd och lyhörd, och vill alltid göra rätt. Vera har talang för både dressyr och hoppning, och hon tycker det är jätteroligt. Ibland får hon komma ut och tävla och sköter sig alltid exemplariskt.

Pilot

Pilot

Connemara. Född 2013. 1,45? m hög.

Pilot är en av våra största ponnyer, och han rör sig med stora, långsamma rörelser. Han är en trygg och lugn ponny med en härlig personlighet. Han är lite flummig men det bidrar bara till att göra honom ännu mer charmig. Han är duktig på att hoppa, men man vet aldrig riktigt när han tänker hoppa av innan hindret. Det vet nog knappast han själv heller, så det gäller att hålla fast sig hårt i manen så att man hänger med om han tar sina stora och härliga språng. Det är främst för att man inte ska råka rycka honom i munnen.

Iris

Iris

D-ponny. Född 2015. 1,48 meter hög.

Iris är den största och maffigaste ponnyn på ponnyridskolan. Hon är lite försiktig med främmande människor, men har i sin takt lärt sig att människor kan vara snälla. Hon rör sig vackert och när hon galopperar runt i ridhuset så vibrerar hela byggnaden. Publiken på läktaren får gåshud när hon travar förbi, och det hörs suckar av beundran.