Lite bakgrundsinfo

Marie startade Ale Ponnyranch 2018

Anläggningen som vi hyr i Nödinge byggdes för cirka 10 år sedan av Linda Esberg och Annika Birklin under namnet EB ranch. Innan hade de drivit Älvängens ponnyranch i många år.

Till en början när Marie började driva Ale Ponnyranch på gården så fick hon även hyra de gamla ridskolehästarna. Men nu är det bara Bella som är kvar av dem, de andra har pensionerats och sålts. Stallet är dock inte tomt, utan ett 20-tal nya fina ponnyer har köpts in.

Ett antal nya medarbetare har även tillkommit, då vi utökat och mer än fördubblat ridskoleverksamheten. 2019 startade vi shettisridskolan, som går parallellt med ponnyridskolan. Och det finns planer för ännu mer utveckling. Vi märker att vi är en viktig plats för barn och ungdomar som kommer till oss, och hästarna har en mycket större roll än att bara ridas på. De är en vän som aldrig dömer andra, så länge man är snälla mot dem. Här skapas också vänskapsband och gemenskap med andra människor i olika åldrar och med olika bakgrunder, med ett gemensamt intresse för hästar.

 

Vanliga frågor och svar

Tar ni emot inakorderingar

Nej, tyvärr kan vi inte hyra ut stallplatser.

Hur gammal måste man vara för att få börja rida hos er?

Ert barn kan börja rida hos oss när det är minst tre år gammalt. Ni får då börja på shettisridskolan, med de allra minsta ponnyerna.

Kan vuxna rida hos er?

Vi har valt att bara rikta in oss på barn och ungdomar. 

Kan jag komma och bara prova på en gång?

Vi har väldigt begränsade möjligheter att erbjuda prova-på-ridning. Ibland har vi lite event där vi erbjuder ponnyridning eller prova-på-ridning. Ett annat sätt att prova på, är att anmäla sig till en ridkurs hos oss. Kurser har vi främst under skolloven och ibland på helger. Håll koll här eller på våra sociala medier.

Ingår skötsel av hästarna före/efter lektionen?

Nej, vi har personal som gör i ordning hästarna före och efter lektionerna. Under kurser och läger får man lära sig att sköta och göra i ordning hästarna, men då tillsammans med en instruktör. Vi har även teorilektioner en gång varje termin, där man får lära sig mer om skötsel och annat runt hästar. Det är förbjudet att själva gå in till hästarna i boxarna/hagarna utan vårt godkännande. Allt för våra hästars säkerhet och välmående ❤️

Vi har inte kommit till vår lektion på flera veckor, och vill kanske inte fortsätta, måste vi ändå betala?

Ja, så länge man har en plats i en grupp så behöver man betala för den platsen oavsett om den nyttjas eller inte. Vi behöver ha fulla grupper hela tiden för att kunna driva runt ridskolan. Det är stora kostnader varje månad med anläggningshyra, löner och mat till hästarna. Det är därför vi har villkoren med uppsägning senast 30 dagar innan nästa period startar, för att hinna fylla hålen och kunna räkna med intäkter som täcker alla kostnader. Så, så länge man tar upp en plats i någon grupp, så behöver man betala för platsen. Annars hade någon annan kunnat haft den platsen istället. Ni är skyldiga att betala hela periodkostnaden efter att perioden startat, och återbetalningar är ej möjligt. Vill man inte ha kvar sin plats, ska uppsägning mailas in senast 30 dagar före kommande period startar. 

Hitta till oss

Ni hittar till oss på adressen: Granåsvägen Berget 1A, Nödinge. Ni svänger av till höger mittemot Vimmersjön, in på Granåsvägen, och sedan höger igen där skylten ”Ale Ponnyranch” finns. Åker ni kollektivt så åker buss 415 från Nödinge station och ni går av vid Hallbackevägen. Till Nödinge kan ni till exempel åka tåg från Göteborgs Central och det tar endast 16 minuter. Buss 415 tar 4 minuter från Nödinge station, men om man är hurtig kan man promenera till oss från byn.

Hitta till Ale ponnyranch

Öppettider

DÅ DETTA ÄR EN PRIVAT ANLÄGGNING BER VI ER ATT RESPEKTERA ÖPPETTIDERNA

MÅNDAG – FREDAG
kl 16.00 – 19.45

LÖRDAG
kl 11.00 – 14.00

SÖNDAGAR
stängt

Kontakta oss

E-POST: info@aleponnyranch.com

ADRESS: Granåsvägen Berget 1A, Nödinge