Kurser

 

Under skolloven har vi ofta olika ridkurser. På dessa ingår både ridning och hästskötsel. Ibland har vi Pay & Jump-kurs på helgen, där rider du hopplektion och sedan får du rida en Pay & Jump-runda på hoppbanan. Alla vinner en rosett! Välkomna att anmäla er, både ni som rider hos oss, men även ni som inte rider på vår ridskola i vanliga fall.

 

Söndag 22 oktober, 2023

Söndag 22 oktober, 2023

Shettishoppet

Shettishoppet är ett roligt event för de lite yngre barnen (från 4 år och upp). Här får ditt barn prova att hoppa en bana under tävlingslika former på någon av våra fina shettlandsponnyer (shettisar). Vår specialbyggda shettishinderpark har en anpassad storlek lagom till dessa minihästar (var beredd på maxad gullighet!)

Det kommer att vara 3 grupper, där varje grupp börjar med att gå banan till fots. Vid få anmälningar kan två grupper komma att slås ihop.

Detta ingår i varje grupp:

  • Gemensam bangång
  • Framridning/framhoppning ca 30 min
  • En start på vår fina shettishoppbana
  • En stilig prisrosett

Grupper och hålltider:

  • Grupp 1: kl 9.30-11.00

  • Grupp 2: kl 11.00-12.30

  • Grupp 3: kl 12.30-14.00

Olika nivåer av ridvana är välkomna, och ni behöver inte rida på vår ridskola i vanliga fall för att få delta. Barnet ska klara av att trava runt (antingen självständigt eller med hjälp av en ledare). 

OBS:
Då detta är ett shettishopp vänder detta sig främst till små ryttare, men några B-ponnyer kan också vara med (ex. Majlie, Elsa). Ange gärna barnets vikt och längd så att vi kan välja en bra storlek på ponnyn. Om ditt barn behöver ledare, får ni ordna en själva.

För anmälan fyll i formuläret här nedanför.

PRIS: 595 KR

Anmälan är bindande.

Vi kan erbjuda laktos- och mjölkfria alternativ. Vid annan specialkost får man gärna komplettera med medhavd mat till delar av vår mat som man inte kan/vill äta. Det finns tillgång till kylskåp och micro.
Anmälan till kurserna är bindande. Vid sjukdom/skada ska det anmälas så snart som möjligt.