Vi försöker göra allt för att vår verksamhet ska bli så säker som möjligt i fråga om smittspridning. Därför har vi ju sen ett tag tillbaka bland annat flyttat ut uppropen för ridskolan och håller de på utsidan istället.

För att undvika trängsel ännu mer, så kommer shettisridskolan att flytta sitt upprop och ingång till den bortre änden av ridhuset. Ni som ska till shettisridskolan ska alltså fortsätta rakt fram istället för att gå in i den vanliga ridhusingången. Gå på utsidan där ni passerar alla uteboxar tills ridhuset tar slut. På gaveln sitter en vit dörr som leder direkt in till shettisavdelningens sida, vänta här på utsidan tills instuktören kommer. Även när ni är klara med ridlektionen så går ni ut samma väg.

Ponnyridskolan fortsätter att ha sitt upprop utanför stallet.

Kom max 10 minuter före din ridlektion börjar, och åk hem direkt efter, så minskar vi antalet människor på plats samtidigt. Läktaren är helt avstängd och stallet lika så. Gå bara in i stallet om du måste besöka toaletten där.
Tänk på att stanna hemma vid minsta symptom. 
Bär gärna handskar när ni rider.
När din lektion börjar och du ska gå fram till din häst – ta över tyglarna från motsatt sida från de som håller i hästen, och försök hålla avstånd vid överlämningen.

Max en vuxen medföljande per barn på shettisridskolan. På ponnyridskolan ska de elever som klarar sig själva komma ensamma. Det är däremot bra att följa med in och hjälpa barnet upp i sadeln och ställa in stiglädren så att instruktören kan hålla avstånd och lektionen komma igång snabbare 🙂

Covid-19
Shettisridskola