”Lördagsgänget”

Tanken är att man har en ”egen” ponny som man både är skötare till, och som man rider lektion på varje lördag. Från kl 9.00 samlas man. Mellan kl 9.00 och 10.00 är det praktisk teori. Man får vara med och ta in sin ponny från hagen och borsta och göra iordning den, samtidigt som ni lär er mer kring häst- och stallskötsel av instruktören under denna timma. Klockan 10 till klockan 11 rider ni, varav 15 minuter är framskrittning och sedan 45 minuter ridlektion. Det finns även möjlighet att (om man vill) stanna längre och göra lite stallsysslor för sin sköthäst på egen hand under eget/föräldrars ansvar efter sin ridlektion.

Kostnaden för att vara med i detta lördagsgäng är 372 kr/tillfälle, men det betalas i förväg på samma sätt som övriga ridskolan (man kan få dela upp periodkostnaden på 3 månader och istället betala per månad). Utöver Lördagsgänget behöver eleven rida minst en gång till i veckan (30-minuters, 45-minuters, eller 60-minuters), på nivå 3 eller högre (på ponnyridskolan).

Hoppgrupp/markarbetesgrupp

Vi har startat en fast hopp-/markarbetesgrupp på lördagar kl 14.15. Det är en timmes ridlektion, där vi varannan vecka tränar hoppning, och varannan vecka tränar markarbete.

För att anmäla dig till denna specialgrupp, behöver du som minst rida en ”vanlig” 45/60-minuterslektion i veckan (alternativt två 30-minuters), och lägst nivå 4 på ponnyridskolan. Platserna är begränsade.

Lektionen startar kl 14.15, men man ska vara på plats senast kl 12.45 för att göra i ordning sin ponny själv (om ens häst redan är i ordning får man hjälpa de andra i gruppen att göra i ordning deras). Hinder/bommar ska bäras fram före och efter lektionen (förälder behöver vara med och hjälpa till), så räkna med att vara på plats mellan kl 12.45 och 16.

Schema:
  • (Senast) 12.45-13.30 Gör iordning din ponny. Borsta noga och sadla.
  • 13.50-14.10 banbygge
  • 14.15-14.30 skritta fram hästen
  • 14.30-15.30 ridlektion
  • Ta hand om ponnyn efteråt och hjälp till att bära bort alla hinder/bommar.
  • Tid: tills allt är klart.

Kostnaden är 397 kr/lektion, men det betalas i förväg på samma sätt som övriga ridskolan (man kan få dela upp periodkostnaden på 3 månader och istället betala per månad). 

Anmälan till specialgrupperna görs till info@aleponnyranch.com

 

 

 

Ridskola hoppning
Ridskola hoppning